Väder och årstider – två saker som inspirerar Victoria Curling Eriksson

Victoria Curling Eriksson gjorde det som många bara drömmer om – bytte helt bana i livet. I sina målningar tolkar hon naturen från uppväxtens Bath, England, med buskar och kullar, men också Sveriges relativt platta landskap.

– Jag fascineras över hur naturen kan se annorlunda ut från dag till dag.

Från forskarvärlden till konstvärlden, hur kommer det sig?
– Jag arbetade med att kvalitetssäkra läkemedel och jag reste väldigt mycket. När jag flyttade till Sverige från England kände jag att jag ville göra något mer kreativt. Att arbeta med medicinska tester är väldigt intressant och man lär sig mycket men jag började känna att jag ville göra något mer kreativt. Jag är tacksam över de möjligheterna jag fått genom mitt gamla jobb, men idag jag älskar jag att ha min egen ateljé i min trädgård. Jag var 30 år när jag började utbilda mig på Munka Ljungby Folkhögskola, inom konst då.

Till artikeln

Ann Linderoth